Hej alla!
Jag läste en artikel i DN idag Insidan, nu handlar det om vårat förhållande till mat där. Idag så handlade det om barns förhållande till sötsaker.
Det var så intressant för att i texten så handlade det om bland annat en mamma som var jätte strikt med lördagsgodis (fick bara ta 10 bitar lösgodis ungefär) och när det var fredagsmys hemma så kunde familjen äta dipp med grönsaker eller melon med hallon i. Alltså jag tycker det låter jättegott MEN om jag var barn så skulle jag inte vilja ha det på en fredagskväll! Grönsaker! Gud... Det är klart att man ska äta grönsaker och frukt, det är jätte gott. Men som det också stod i artikeln så har förpackningarna/flaskorna med chips och cola blivit större.. Då kan jag ju förstå att man har koll på vad barnen stoppar i sig. Men kan man inte köpa mindre påsar med t.ex. chips eller cola? Att man då köper de minsta förpackningarna så var och en får en liten chipspåse och en t.ex. 0,5 colaflaska? Vad tycker ni?
Det stod också om att barnen får mer sötsaker på dagis, får man det nu? Någon som vet? Jag kommer ihåg att när jag gick på dagis så fick man inte mycket bullar eller glass.. Jag kommer ihåg att man fick såna där rån med nyponsoppa, sen nyponsoppa med småbiskvier och lite grädde till med ingen läsk vad jag kommer ihåg...Någon som har egna minnen av det?
Jag vet inte, tycker bara att det kan bli så hysteriskt, när en mamma t.ex. frågar om nyponsoppan på dagis var osötad.. Som att det minsta socker skulle vara livsfarligt att ha i maten. Gud! Och den ekologiska maten, stod det också om, att föräldrar vill att barnen ska äta såna varor. Jag blir galen! Inte konstigt att barnen få ett konstigt förhållande till maten! Vad vet de om vad som är ekologiskt?! Jag tycker man ska hålla käft om såna saker som att man SKA äta ekologiskt och inte ha saker i maten.. Barnen ska vara fina barn och då istället bli erbjudna grönsaker på matbordet, de ska bara finnas där! Och om man som föräldrer äter dem så kommer barnen äta dem, eller hur? Det är vad jag tror, vad tycker ni om allt prat om ekologiska grönsaker och all hets runt som att lite socker i maten skulle vara farligt?