Chokladkaka utan socker - recept

Forum » Ordet är fritt » Chokladkaka utan socker - recept
Inlägg
kaede

Antal poster: 1
Registrerade sig:
3/2/2013
2013-03-09 20:36:24

En klok vän till mig brukar göra dessa som snack/mellis/tilltugg. Går utmärkt att äta med grädde och bär om det ska vara efterrätt alternativt äta som mellis eller ta till när sötsuget är som värst. De innehåller inget socker så när som på lite vaniljsocker och smakar som mörk mörk choklad med bananinslag. Det bästa är att de på grund av ingredienserna går utmärkt att servera barn och fungerar därmed även som snabbsnack till småttingar om det krisar. Vår bebis har blivit överlycklig när hon fått smaka lite smet eller färdig kaka från fingret vid något tillfälle.

När jag gör egna brukar jag variera mellan nötter, mandlar, ingenting eller någon form av frön. Har vägt ingredienserna idag och räknat ut kalorimängden och får det till ca 232 kalorier/100 gram men då innehåller dessa massor med nyttigheter också. Jag kan ju har räknat fel och då får någon gärna upplysa! :)

Choklad- och banankakor - enligt detta recept ca 310 gram färdig kaka
2 ekologiska bananer eller 1 vanlig (beroende på storlek)
1 förpackning svarta bönor( ca 100-120 gram avrunna)
25 gram kokos
30 gram kakao
25 gram nötter, frön eller annat jox ni vill ha i.
Valfri mängd vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Låt bönorna rinna av och lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna i en bunke.
Mixa med stavmixer till en antingen slät eller grynig smet beroende på smak.
Gillar man bitar så blandar man i nötter/frön eller annat efter man mixat.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper ca 1-2 cm tjockt och grädda i 10-12 minuter i mitten av ugnen. Skär upp och njut!

adlitam

Antal poster: 76
Registrerade sig:
1/25/2010
Län:
Skåne län
2013-04-01 12:33:36

Det var ett intressant recept! Blir det ingen bön-smak? Ska definitivt testa. Tack för att du delade med dig!


Du måste vara inloggad för att kunna skriva inlägg