Räckcocktail som förrätt!
Ingredienser
300 g skalade räkor (ca 900 g räkor med skal)
2 avokado
1 msk citronsaft
1 huvud krispig sallad
Sås:
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl majonnäs
1/2 dl ketchup
1 tisk oystersås eller worcestersås
(1 msk konjak)
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2 krm paprikapulver
Garnering:
4 stora fina räkor med skal
Citronklyvtor
Ev fältsallad
Dill
Lövtunna toatskivor
Gör så här
Skala räkorna. Färdigskalade är blekare både i färg och smak än dem man skalar själv.
Dela och gröp avokadoköttet ur skalen, så helt som möjligt. Klyfta avokadohalvorna och droppa på citronsaft.
Skölj och skaka vattnet av salladsbladen, strimla eller riv dem.
Sås:
Vispa grädden till mjukt skum. Blanda med majonnäs och ketchup.
Smaka av med oyster- eller worcestersås, (eventuellt konjak), salt, peppar och paprika.
Montera:
Bottna fyra rymliga serveringsglas med sallad, varva räkor och avokado.
Skeda sås över.
Garnera varje portion med citronklyfta, en hel räka och fältsallad och/eller dill
Servera genast med tunna toastskivor vid sidan om.
Smaklig måltid:)
KÄLLA: Arne Adler